Metropolitan har meddelat att Anna Netrebko inte kommer medverka i denna och nästa säsong av Met vilket påverkar livesändningen av Turandot 7 maj, där hon nu ersätts av den ukrainska sopranen Liudmyla Monastyrska, och i nästa säsongs livesändning av Don Carlo den 19 november (ingen ersättare har ännu valts). Orsaken är att hon inte hörsammat Mets villkor om att offentligt förneka sitt stöd för Vladimir Putin och har därför valt att dra sig ur sina kommande uppträdanden. 
Metropolitans generaldirektör Peter Gelb kommenterar att ”Det är en stor konstnärlig förlust för Metropolitan och för operan. Anna är en av de största operasångerskorna i Mets historia, men när Putin dödar oskyldiga offer i Ukraina, fanns det ingen väg framåt.”  

Turandot - puccini

Visas 7 maj kl. 19.00.
Metropolitans regerande dramatiska sopran och superstjärna Liudmyla Monastyrska gör rollen som Turandot på Metropolitan i Franco Zeffirellis klassiska uppsättning.
Yonghoon Lee är prinsen som vill vinna den iskalla prinsessans hand (och inte förlora huvudet), och sjunger den episka opera-hiten ”Nessun dorma”.
Marco Armiliato dirigerar Puccinis spännande operaföreställning.

SPELTID: Cirka 3 timmar och 15 minuter inkl. 2 pauser
DIRIGENT: Marco Armiliato, KOREOGRAFI/SCENOGRAFI: Franco Zeffirelli
 KLÄDER: Anna Anni och Dada Saligeri, LJUSDESIGN: Gil Wechsler
 KOREOGRAFI: Chiang Ching
 I ROLLERNA: Liudmyla Monastyrska (Turandot), Michelle Bradley (Liù), Yonghoon Lee (Calàf), Ferruccio Furlanetto (Timur) 
SVENSK TEXT!