The Met startar det nya året med Bartlett Shers nyskapande uppsättning av Verdis mästerverk Rigoletto. 29 januari ser vi den live på bio i Sverige.
En ny version av Verdis dramatiska tragedi om hovnarren Rigoletto. Tony Award-pristagaren Bartlett Sher förflyttar handlingen till 1920-talet. Räkna med snygg art deco-scenografi och eleganta kostymer, skapade av två designers som tillsammans vunnit hela åtta Tony Awards.
Barytonen Quinn Kelsey gör rollen som Rigoletto för första gången på Met. I rollen som Gilda ser vi sopranen Rosa Feola. Dirigerar gör Daniele Rustioni.
Den första operan i Giuseppe Verdis ”trilogi” som också inkluderar Trubaduren och La traviata. Rigoletto kretsar kring tre huvudpersoner: en hovnarr, briljant men trasig till kropp och själ; den sybaritiske adelsmannen han tjänar och narrens naiva tonårsdotter som hamnar mittemellan dem. Det är berättelse om kärleken i alla dess former – föräldrakärlek, romantisk och köttslig kärlek – utspelad med en berusande vacker musik och ett nyanserat och psykologiskt inkännande libretto.
Med en handling som går från förförelse till kidnappning och i slutändan mord är operan i huvudsak berättelsen om en ödesdigert överbelastad ensamstående förälder som desperat vill skydda sin enda dotter.

SPELTIDCirka 2 timmar 40 minuter inkl. 2 pauser 
LIVESÄNDS 29 JANUARI KL. 19:00 
METROPOLITAN, NEW YORK 
DIRIGENT:Daniele Rustioni 
PRODUKTION:Bartlett Sher 
SCENOGRAFI:Michael Yeargan 
KLÄDER:Catherine Zuber 
LJUSDESIGN:Donald Holder 
I ROLLERNA:Quinn Kelsey (Rigoletto), Rosa Feola (Gilda), Piotr Beczała (Hertigen av Mantua)
 
SVENSK TEXT!