Pelikanen - Dalateatern

Hemligheter, svek, girighet och hat glöder under hemmets välbärgade fasad.

Tät och välspelad, den släpper aldrig greppet... Starkt, agressivt och intensivt... Ett maktspel som kan dölja sig i de flesta familjer när man skrapar bort ytan, jag skulle vilja säga att det är dagsaktuellt... Som åskådare är man andlöst fast från första till sista scenen./Yvonne Gröning - Dalademokraten

Både levande och gripande... ”stor teater med små medel där både skådespelare och regissör tar vara på pjäsens kraft” Anders K Gustafsson/Dalarnas Tidningar

Ett tätt kammarspel med övernaturlig inramning, en psykologisk thriller om bristande tillit och kärlek inom en familj. Hemligheter, svek, girighet och hat glöder under hemmets välbärgade fasad. Familjemedlemmarna driver dolda motiv till sin spets och driver dessutom varandra till vansinne längs vägen.
”Tror du inte vi alla gå i sömnen då? – Jag läser juridik som du vet, rättsförhandlingar. Nåväl, jag läser om stora brottslingar som inte kan förklara hur det gick till… och tyckte de handlade rätt, ända tills de upptäcktes och vaknade! Är det inte en dröm, nog är det en sömn!”
Förbered dig på en suggestiv atmosfär av klaustrofobiska bilder, paranoida vanföreställningar, mardrömslika stämningar och kuslig teatermagi.

av August Strindberg

ca 2 timmar

 
Regi:
Rikard Lekander 
Scenografi:
Nina Fransson 
Kostym:
Moa Holma 
Ljusdesign:
Joakim Brink
Medverkande:
Jakob Bladh
Anna Granquist
Susanne Hellström
Anja Landgré
Patrik Pettersson 
Dramapedagog:
Elin Callmer